Wat zijn de voorspellingen voor 2015

Wat zijn de voorspellingen voor 2015

Wat zijn de voorspellingen voor 2015

Mensen doen graag voorspellingen, vooral in januari, als iedereen hoge verwachtingen heeft voor het komende jaar. Wij denken dat nauwkeurige voorspellingen bijna onmogelijk zijn en dat, zelfs als de voorspelling juist blijkt te zijn, het moeilijk is te zeggen of het door vaardigheid komt of puur geluk is.

In plaats van te vertrouwen op voorspellingen voor onze beleggingsstrategie, zoals veel mensen doen, maken wij veronderstellingen op basis van decennia aan bewijs uit marktgegevens en academische analyse. Wij veronderstellen dat:

  • Kapitalisme het beste economische model ter wereld blijft en een constant rendement zal leveren aan diegenen die erin geïnvesteerd hebben.
  • Bepaalde soorten beleggingen zullen in de loop van de tijd gemiddeld beter presteren dan anderen, dus het is zinvol om te focussen op deze beleggingen binnen een portefeuille.
  • Het in handen hebben van veel verschillende investeringen zal helpen het risico te spreiden en de betrouwbaarheid van het rendement van een portefeuille te vergroten.

Gesteld kan worden dat deze statements op zichzelf voorspellingen zijn, omdat zij betrekking hebben op toekomstige events. Maar wat wilt u liever dat de basis vormt van uw beleggingsstrategie? Deze drie statements of, zoals het geval is bij veel conventionele beleggingsstrategieën, de veranderende voorspellingen van een kleine groep beleggers (of zogenaamde deskundigen)?

Het is soms echter nuttig bepaalde voorspellingen te doen met betrekking tot uw financiële planning - over het algemeen voorspellingen waarop u zelf enige mate van invloed hebt. Bijvoorbeeld, als u van plan bent met pensioen te gaan en hoeveel geld u nodig hebt om aan uw toekomstige financiële verplichtingen te voldoen. Verstandige beoordelingen zoals deze zijn belangrijk in het vormen van een effectief financieel plan.

Leuke voorspellingen doen over sportuitslagen of speculeren over de koers van de dollar of de toekomst van de eurozone is één ding. Een beleggingsstrategie hierop baseren is weer heel wat anders.

Bron: Dimensional Fund Advisors, Asset Class returns by Equis Partners, Inc.