Nieuws

Nieuws

Nieuws

Zo nu en dan verschijnen hier stukjes van onze hand of van onze partners. Veel leesplezier!

Nieuws

Samenstellen is een van de sterkste krachten ter wereld. Vraag maar aan Albert Einstein, die dit naar verluidt het "achtste wereldwonder" zou hebben genoemd. De ogenschijnlijk kleine beslissingen die we elke dag nemen, winnen in de loop der tijd aan kracht.
Met de ineenstorting van First Republic Bank worden we er wreed aan herinnerd dat elk aandeel naar nul kan gaan, hoe groot een bedrijf ook is of hoe loyaal en rijk zijn klanten ook zijn. Het faillissement van wat velen beschouwden als een ijzersterke regionale bank zou een sterk bewijs moeten zijn voor het belang van diversificatie, wat ik beschouw als een van de voornaamste principes van beleggen.
Een van de essentiële vaardigheden die je als financieel planner moet ontwikkelen, is het vermogen om jouw berichten af te stemmen op je publiek. Het probleem is dat we zo gewend raken aan de technische termen en financieel jargon wat we dagelijks gebruiken, dat we soms vergeten dat onze klanten ons hierdoor niet begrijpen.
Oorlogen, aanslagen, geopolitieke spanningen zijn van alle tijden. Naast de verschrikkelijke humane effecten worden beleggers er ook zenuwachtig van. Waarom? Omdat inschattingen van de toekomstige kasstromen onzeker worden.
Beleggers vragen zich wellicht af of de aandelenrendementen negatief beïnvloed worden als de inflatie blijft stijgen. Het goede nieuws is dat inflatie niet per se slecht hoeft te zijn voor aandelen.
Beleggers hebben vaak gemengde gevoelens bij aandelenkoersen die op recordhoogte staan. Ze zijn enerzijds blij om te zien dat hun aandelenposities in waarde stijgen, maar zijn tegelijkertijd bang dat dit een voorbode is voor grote correcties in de toekomst.
De economische gevolgen van klimaatverandering kunnen aanzienlijk zijn en zich in de loop van decennia voordoen. Klimaatverandering kan daarom het toekomstige rendement op een breed scala aan vermogen beïnvloeden.

Pages