Nieuws

Nieuws

Nieuws

Zo nu en dan verschijnen hier stukjes van onze hand of van onze partners. Veel leesplezier!

Nieuws

Oorlogen, aanslagen, geopolitieke spanningen zijn van alle tijden. Naast de verschrikkelijke humane effecten worden beleggers er ook zenuwachtig van. Waarom? Omdat inschattingen van de toekomstige kasstromen onzeker worden.
Beleggers vragen zich wellicht af of de aandelenrendementen negatief beïnvloed worden als de inflatie blijft stijgen. Het goede nieuws is dat inflatie niet per se slecht hoeft te zijn voor aandelen.
Beleggers hebben vaak gemengde gevoelens bij aandelenkoersen die op recordhoogte staan. Ze zijn enerzijds blij om te zien dat hun aandelenposities in waarde stijgen, maar zijn tegelijkertijd bang dat dit een voorbode is voor grote correcties in de toekomst.
De economische gevolgen van klimaatverandering kunnen aanzienlijk zijn en zich in de loop van decennia voordoen. Klimaatverandering kan daarom het toekomstige rendement op een breed scala aan vermogen beïnvloeden.

De wereld verandert in razend tempo. Wat nu een goudmijn lijkt, kan morgen achterhaald zijn. In vijf afleveringen gaat RTL Z op zoek naar de nieuwe economie! Met visonairs en voorbeelden uit de praktijk worden trends van dwaalsporen gescheiden.

De beurzen zijn de afgelopen dagen bewegelijker geworden, wat heel wat onrust veroorzaakt bij beleggers. Hoewel het niet gemakkelijk is om rustig te blijven wanneer de markten sterk dalen, mogen we niet vergeten dat bewegelijkheid nu eenmaal een onderdeel van beleggen is.
De wereldwijde aandelenmarkten behaalden sinds 1970 een gemiddeld jaarlijks rendement van circa 10%. Maar op korte termijn kunnen de resultaten uiteenlopen. Hoe vaak stemde het jaarrendement van de aandelenmarkt bijvoorbeeld overeen met het langetermijngemiddelde van het marktrendement?

Pages